Manager Digitale Leeromgeving 

Werken bij de afdeling Informatiemanagement & Informatietechnologie (IM&IT) van Zadkine betekent dat geen dag hetzelfde is. De digitalisering van het mbo onderwijs biedt enorm veel uitdagingen en mogelijkheden. In je rol als DLO-manager werk je samen met o.a. de teamleiders van IM/IT en vertegenwoordigers van de verschillende colleges. Daarnaast stuur je inhoudelijk het functioneel beheer team van de DLO aan. Dit team bestaat uit twee functioneel beheerders. 

Wat ga je doen
De DLO-manager is verantwoordelijk voor een optimale bruikbaarheid van het leermanagementsysteem Canvas en andere onderwijsapplicaties vanuit het perspectief van studenten en docenten en binnen de (budgettaire) kaders. De DLO-manager fungeert als gedelegeerd eigenaar van Canvas en andere onderwijsapplicaties.

De werkzaamheden bestaan uit:

 • De ontwikkeling van een meerjarenbeleid op het gebied van een breder en beter gebruik van Canvas en andere onderwijsapplicaties (vanuit een onderwijskundig perspectief). Daartoe behoort ook het geven van advies over aanschaf van aanvullende onderwijsapplicaties, het geven van advies over integratie van andere applicaties met Canvas en het geven van advies over het uitfaseren van onderwijsapplicaties die niet meer passen binnen de IT-architectuur. Het DLO-board speelt hierbij een belangrijke rol, jij bent hier de organisator van.  
 • Het onderhouden van structurele contacten met vertegenwoordigers van colleges en het afstemmen van werkzaamheden met de diensten die ondersteuning bieden op het gebied van ICT en onderwijs. Het Change Advisory Board (CAB) speelt hierbij een belangrijke rol, jij bent hier de organisator van.
 • Overleg met de leveranciers van Canvas en andere onderwijsapplicaties over onze wensen en behoeften en over het gebruik van onderwijsapplicaties. Hiertoe behoren ook het monitoren van de afspraken (bv. SLA’s) over beschikbaarheid, services en performance en ondernemen van actie als de afspraken niet worden nagekomen.
 •  Het organiseren van ondersteuning in het gebruik van Canvas en andere onderwijsapplicaties.
 • Overleg voeren met collega’s van IM/IT over eventuele noodzakelijke aanpassingen aan de IT-infrastructuur.
 •  Regie en communicatie rondom nieuwe releases richting de organisatie.

Dit is Zadkine
Wij zijn Zadkine, een opleider voor middelbaar beroepsonderwijs in de regio Rotterdam. Wij willen bijdragen aan het geluk van onze ruim 17.000 studenten, door ze de grootste kans op succes te bieden bij hun vervolgstap naar een baan of vervolgopleiding. We bieden een veelzijdig aanbod aan beroepsopleidingen en cursussen, gericht op de ambities, interesses, talenten én groeipotentie van onze studenten. Ons aanbod richt zich op de ambities, interesses en talenten van onze studenten én op de actuele en toekomstige vraag van de arbeidsmarkt. We ondersteunen studenten bij hun persoonlijke ontwikkeling en trekken daarbij samen op met bedrijven en overheidsinstellingen in de regio.

Wat breng jij mee

 • Jij beschikt over academisch werk- en denkniveau;
 • Jij hebt expertise op het gebied van ICT in het onderwijs (didactiek, curriculumontwikkeling);
 • Jij hebt ervaring in advisering en ondersteuning van medewerkers, sluit aan bij diverse vragen en behoeften van het onderwijs en kan vanuit inhoudelijk overwicht teams enthousiasmeren en begeleiden;
 • Jij kunt ook onder druk gestructureerd werken, bent resultaatgericht, communicatief vaardig (mondeling en schriftelijk), innovatief en enthousiast;
 • Jij bent een teamspeler: procesgericht, communicatief en gericht op verbinding en samenwerking;
 • Jij kunt flexibel inspelen op ad hoc vragen en projecten;
 • Jij beschikt over bestuurlijke - en organisatiesensitiviteit.

Dit bieden we jou
Bij Zadkine krijg je veel ruimte om te groeien. Binnen onze organisatie en op persoonlijk niveau.

 • Een parttime functie met veel uitdaging;
 • De mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken;
 • Een bruto maandsalaris tussen de €4.034 en €5.924 (carrièrepatroon 12 van de CAO mbo) op basis van een fulltime aanstelling;
 • 8% vakantietoeslag;
 • 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Fijne secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenverzekering via ABP, (betaald) ouderschapsverlof, dertig vakantiedagen, tegemoetkoming in je ziektekostenverzekering en aanvullende zorgverzekering, stoelmassages, gratis fruit, RotterdamPas;
 • Een online leer- en ontwikkelplatform speciaal voor jou. Zodat jij kunt investeren in je loopbaan en persoonlijke ontwikkeling.

Kom je bij ons werken?
Word jij enthousiast van deze vacature? We zijn benieuwd naar jou. Heb je nog vragen, neem dan contact op met Wilfred Rubens programmamanager DLO, via g.rubens@zadkine.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Medewerkers in dienst van Zadkine hebben voorrang. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. We doen eventueel een referentiecheck of een onderzoek op social media. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vereist.

Kenmerken

Deel de vacature